Když na Vizovickém zámku straší ve věži

Že Vizovický zámek nemá věž? To přece neznamená, že v ní nemůže strašit...

 

I děti se chtějí bát…

Když se při nočních prohlídkách chodí na zámek bát dospělí, proč by nemohli přijít i děti. S touto myšlenkou jsme operovali při tvorbě dušičkových prohlídek minulý rok. Zámecká čokoládovna se rozhodla rozjet Halloween ve velkém stylu a svou velkolepou výzdobou nás motivovala k tvorbě strašidelných prohlídek pro děti. Skupiny dostaly za úkol v místnostech plných děsivých zvuků, podivných postav a pavučin, hledat netopýry, kteří po nocích dělají v zámku neplechu. Výměnou za uloveného papírového záškodníka pak v kryptě děti získaly sladkou odměnu.

Vše vypadalo idylicky, až do chvíle, kdy se nádvoří začalo plnit lidmi, kteří chtěli na prohlídku. Tak obrovský zájem jsme nečekali a zvolili úplně špatný způsob organizace akce. V lepším případě museli návštěvníci čekat i hodiny, než na ně přišla řada, v tom horším odjeli domů s nepořízenou. Letos však už moc dobře víme, že i děti se chtějí bát, a tak jsme, poučeni z loňska, zavedli klasický objednávkový systém. Na akci, která proběhne 27. října, se spustí telefonické objednávky už 10. října.

Malí i velcí návštěvníci se mohou těšit na nové téma, a tentokrát je trasa zavede například na zámeckou půdu nebo i jiná místa, která v běžné prohlídce nenavštíví. Chybět nebudou temná zákoutí zámku a strašidla všeho druhu.

 

Na strašidelnou výzdobu a zajímavé halloweenské pochutiny se můžete těšit také v zámecké čokoládovně (Čokoládové království).