Průlet sezónou 2024 na vizovickém zámku

Zahájení letošní sezóny se kvapem blíží. Pokud vás zajímá, co nás v tomto roce čeká a co všechno pro návštěvníky připravujeme, rozhodně čtěte dál!

Sezóna 2024 nastartuje tentokrát Velikonocemi, poprvé můžete tedy náš zámek navštívit na Zelený čtvrtek 28. března, a to v běžných návštěvních hodinách od 10 do 15 hodin (Návštěvní doba).

První plánovanou akcí tohoto roku bude zahájení výstavy k příležitosti 250 let od úmrtí zakladatele zámku Heřmana Hannibala z Blümegenu s názvem Zásluhou Heřmanovou. Půjde o výstavu církevních textilií a liturgických předmětů, která bude v přízemních prostorách zámku k vidění od května až do konce sezóny.

V červnu se tradičně zaměříme na rodiny s dětmi. V neděli 9. června se malí i velcí návštěvníci mohou těšit na veselé hrané prohlídky. Po loňské Panské službě, jejíž téma má spíš edukativní ráz, se budeme jednoduše bavit. Další červnovou akcí pak bude koncert dua Magdalena Malaníková a Lucie Fajkusová Musica Angelica. Působivé spojení harfy a zpěvu rozezní zámeckou kapli na Den hudby 21. června.

V prázdninové měsíce určitě zopakujeme páteční dětské prohlídky, které měly v loňské sezóně velký úspěch. Každý pátek odpoledne se tedy během července a srpna mohou děti těšit na speciální prohlídku zámku, která je bude zaručeně bavit!

Červenec se již šestým rokem ponese v duchu pikniku. Tentokrát vychází Piknikový den na neděli 21. července a jako předchozí roky nebude chybět pivo, limo, káva, dobroty ze zámecké kuchyně, živá hudba, spousta her a snad i nějaký ten doprovodný program.

Konec prázdnin u nás již třetí rok v řadě znamená Hradozámeckou noc. Letos bylo její datum stanoveno na předposlední prázdninový víkend, a to 24. srpna. Program je stále v procesu tvorby, rádi bychom však návštěvníkům nastínili atmosféru zámku tak, jak ho zažívali původní majitelé před zavedením elektriky. Tajemně romantické potemnělé interiéry si jistě najdou nejednoho zájemce o prohlídku.

V září jsou fanoušci vizovického zámku zvyklí na noční prohlídky. Letos však budou muset zamáčknout slzu a vydržet do příští sezóny. Tvůrčí tým je momentálně maximálně zaneprázdněný tvorbou nového scénáře, se kterým vás ohromíme v roce 2025. Děti si však již čtvrtý rok přijdou na své na konci října, kdy pro ně chystáme opět strašidelné prohlídky. Stanovit datum tentokrát vůbec nebylo jednoduché, nakonec jsme se však ve spolupráci s místní čokoládovnou uchýlili k večerům 29. a 30. října. Představíme nový scénář, jisté ale je, že strašit se bude stejně, jako v předchozích letech.

Sezóna sice končí 30. října, ale jak už jste u nás za těch 26 let zvyklí, nebyl by to vánoční čas bez výstavy betlémů v zámecké kapli. A těmi také rok 2024 zakončíme!